Τι ωραία που είναι να έχεις ελεύθερα τα Σαββατοκύριακά σου.Χρόνος για...παιχνίδι...Κόσμημα και μαγειρική:)
Τέσσερις χάντρες φτιαγμένες με πέρλες και χάντρες σπόρους ,κυματιστές γυάλινες πέρλες,swarovski και τσέχικα κρυσταλλάκια τα υλικά για το κολιέ της μαμάς.
Εχθές μ`έπιασε και μαγειρικός οίστρος...έπρεπε να φτιάξω πράγματα...Ξεκίνησα με μια μαρμελαδίτσα φράουλα ακτινίδιο ( αν και το ακτινίδιο δε φαίνεται ).Τα υλικά:
1,5 κιλό φράουλες και 500 γρ ακτινίδια
1,4-1,5 κιλό ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
και 1 κ.γλ. τζίντζερ (το προσθέτουμε προς το τέλος )
Πολτοποιούμε τα φρούτα (ή τα κόβουμε σε κυβάκια αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει κομματάκια),ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ`αφήνουμε για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας πού και πού.Βράζουμε για μισή ώρα περίπου προσθέτοντας το λεμόνι και το τζίντζερ. Τέλεια γεύση!
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Και λίγα κουλουράκια με γεύση φράουλα.Είναι μια μικρή παραλλαγή της συνταγής που βρήκα εδώ
http://theonewithallthetastes.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
Χρησιμοποίησα 150 γρ κατεψυγμένες πολτοποιημένες φράουλες (τις είχα αποθηκεύσει στον καταψύκτη πέρυσι το καλοκαίρι) και 50 γρ γιαούρτι αντί για γιαούρτι με γεύση φράουλα και έβαλα μόνο άσπρη ζάχαρη (δεν είχα καστανή...).Τα κουλουράκια έχουν ένα ελαφρώς ροζουλί χρώμα(δυστυχώς δε φαίνεται στη φωτογραφία).Γίνονται πολύ νόστιμα,δοκιμάστε τα!
Τέσσερις χάντρες φτιαγμένες με πέρλες και χάντρες σπόρους ,κυματιστές γυάλινες πέρλες,swarovski και τσέχικα κρυσταλλάκια τα υλικά για το κολιέ της μαμάς.
Εχθές μ`έπιασε και μαγειρικός οίστρος...έπρεπε να φτιάξω πράγματα...Ξεκίνησα με μια μαρμελαδίτσα φράουλα ακτινίδιο ( αν και το ακτινίδιο δε φαίνεται ).Τα υλικά:
1,5 κιλό φράουλες και 500 γρ ακτινίδια
1,4-1,5 κιλό ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
και 1 κ.γλ. τζίντζερ (το προσθέτουμε προς το τέλος )
Πολτοποιούμε τα φρούτα (ή τα κόβουμε σε κυβάκια αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει κομματάκια),ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ`αφήνουμε για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας πού και πού.Βράζουμε για μισή ώρα περίπου προσθέτοντας το λεμόνι και το τζίντζερ. Τέλεια γεύση!
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Και λίγα κουλουράκια με γεύση φράουλα.Είναι μια μικρή παραλλαγή της συνταγής που βρήκα εδώ
http://theonewithallthetastes.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
Χρησιμοποίησα 150 γρ κατεψυγμένες πολτοποιημένες φράουλες (τις είχα αποθηκεύσει στον καταψύκτη πέρυσι το καλοκαίρι) και 50 γρ γιαούρτι αντί για γιαούρτι με γεύση φράουλα και έβαλα μόνο άσπρη ζάχαρη (δεν είχα καστανή...).Τα κουλουράκια έχουν ένα ελαφρώς ροζουλί χρώμα(δυστυχώς δε φαίνεται στη φωτογραφία).Γίνονται πολύ νόστιμα,δοκιμάστε τα!
Πολύ όμορφο το κολιέ της μαμάς .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και η εποχή των φραουλοδημιουργιών !
Εφτιαξα λοιπόν και εγώ μαρμελάδα φράουλα , χωρίς το ακτινίδιο και λικέρ φράουλας!!!
Και τα κουλουράκια θα τα δοκιμάσω , μου ακούγεται ωραίο.
Καλή Ανάσταση σου εύχομαι
Χρυσοχέρα, Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου πάει πολύ και ο... μαγειρικός οίστρος!!!
Ομορφη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση να'χεις!
Φιλιά!
Πολύ όμορφα όλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι χρυσοχέρα
Φιλάκια ...
Ολα όμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(μαρμελάδα φράουλα....μμμμμμμμμμ)
ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΚΟΛΙΕ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΚΑΤΟ!!!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή