Τον τελευταίο καιρό δεν έχω ασχοληθεί με κοσμήματα,ανακάλυψα ότι έχω κι άλλο ταλέντο:)) (ψώνιο:) ).Μ`έχει πιάσει μια μανία και φτίάχνω συνέχεια μαρμελάδες,λικέρ και...πλεκτά..(άσχετο εντελώς...).Η πρώτη μαρμελάδα λοιπόν ήταν με αχλάδια.Η αδερφή μου μου είπε ότι έγινε σαν παιδική φρουτόκρεμα.Σας δίνω τη συνταγή και όποια έχει διάθεση τη δοκιμάζει.Τα αχλάδια που χρησιμοποίησα ήταν κρυστάλλια-ελληνικά βεβαίως βεβαίως.
-1 κιλό (καθαρισμένα )αχλάδια
-500 γρ ζάχαρη
-3/4 της κούπας νερό
-χυμός μισού λεμονιού
Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα με μπλέντερ (χειρός)και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!Βάλτε την σε αποστει΄ρωμένα βάζα όσο είναι καυτή.
-1 κιλό (καθαρισμένα )αχλάδια
-500 γρ ζάχαρη
-3/4 της κούπας νερό
-χυμός μισού λεμονιού
Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα με μπλέντερ (χειρός)και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!Βάλτε την σε αποστει΄ρωμένα βάζα όσο είναι καυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου