-->

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μαθηματάκι - iris folding

Υλικά που θα χρειαστείτε:
-λωρίδες χαρτιού πλάτους περίπου 3 εκ σε 4 χρώματα
-χαρτόνι
-κολλητική ταινία
-ψαλίδι
-καρμπόν
-το σχέδιο πάνω στο οποίο θα δουλέψετε
-προαιρετικά κορδέλες,λουλουδάκια ή άλλα διακοσμητικά για κάρτες
Τ ο σχέδιο που χρησιμοποίησα :




Βήμα 1ο
Αντιγράψτε με καρμπόν το σχέδιο που έχετε επιλέξει πάνω στο χαρτόνι,αφήνοντας αρκετό περιθώριο γύρω γύρω

Βήμα 2ο
Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του σχεδίου και κόψτε κατά μήκος του περιγράμματος.Αφαιρέστε το κομμάτι που κόψατε ώστε να μείνει η κορνίζα.Πάνω σ`αυτήν θα δουλέψετε από δω και πέρα.

Βήμα 3ο
Τοποθετήστε την κορνίζα πάνω στο σχέδιο και σταθεροποιήστε την με κολλητική ταινία στις γωνίες(θα αφαιρεθεί στο τέλος)
Βήμα 4ο
Το συγκεκριμένο σχέδιο απαιτεί 4 διαφορετικά χρώματα(Α,B,C,D).Κάθε αριθμός  αντιστοιχεί σε ένα από αυτά τα χρώματα,όπως φαίνεται στο πινακάκι δίπλα στο σχέδιο.Διαλέξτε τα χρώματα που θέλετε και κόψτε τις λωρίδες σε κομμάτια με μήκος που να καλύπτει τις αριθμημένες περιοχές του σχεδίου(στο περίπου).

Βήμα 5ο
Διπλώστε τις ταινίες που κόψατε κατά μήκος,Φροντίστε το πλάτος τους μετά το δίπλωμα να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια του τριγώνου στο οποίο θα τοποθετηθεί.Αν οι λωρίδες σας είναι στενές διπλώστε τες λίγοστην άκρη κι όχι στη μέση.
 .
Βήμα 6ο

Ξεκινώντας από τον αριθμό 1 στο σχέδιο και προσέχοντας τα χρώματα που αντιστοιχούν σε κάθε αριθμό αρχίστε να τοποθετείτε τις διπλωμένες λωρίδες  στην αντίστοιχη επιφάνεια.Κολλήστε τις άκρες με κολλητική ταινία,Αυτή δε θα αφαιρεθεί.Μη σας ανησυχεί το πώς φαίνεται αυτή η επιφάνεια.Το σχέδιο θα το δείτε στο τέλος όταν γυρίσετε το χαρτόνι από την ανάποδη.

Βήμα 7ο
Όταν τελειώσετε με τις αριθμημένες περιοχές,θα μείνει ακάλυπτο το κέντρο του σχεδίου,η ίριδα απ`όπου πήρε και το όνομά της η συγκεκριμένη τεχνική.Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι,γυαλιστερό κατά προτίμηση,και κολλήστε το σ`αυτήν την περιοχή,με την καλή του πλευρά προς τα κάτω.

Βήμα 8ο
Αυτό ήταν!Ξεκκολήστε την κολλητική ταινία από τις γωνίες και γυρίστε ανάποδα το χαρτόνι για να δείτε το δημιούργημά σας!Από δω και πέρα μπορείτε ν`αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη για να ολοκληρώσετε την
κάρτα σας  .

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου